top of page

Muziek van Ageeth de Haan een hit op Spotify


Ouders met kleine kinderen kennen haar wel, Ageeth de Haan. Redder in nood als je je kind wil vermaken met fijne kindermuziek. Naast eigen en traditionele kinderliedjes heeft Ageeth ook een album met alleen sinterklaasliedjes. Een verademing, was een veelgehoorde reactie op haar social media afgelopen weken: "niet zo hysterisch en qua tekst helemaal anno nu". In het Sinterklaasweekend zijn de liedjes van Ageeth meer dan 1 miljoen keer gestreamd. Zaterdag stonden er maar liefst 15 tracks van Ageeth in de Spotify Top 200. Een mijlpaal die meestal alleen voor rappers is weggelegd. Vanaf deze week neemt ook de populariteit van haar kerstliedjes weer toe.


Ageeth de Haan is zangeres en theatermaker. Haar muziek heeft in totaal meer dan 21 miljoen streams op alleen al Spotify. Op dit moment zijn er 183.426 unieke maandelijkse luisteraars naar haar muziek, waarvan de sinterklaasliedjes de afgelopen weken natuurlijk het populairst waren. Sinds deze week lopen ook de luistercijfers van haar kerstmuziek weer op.


Ageeth: "Mijn liedjes zijn voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is mijn missie om jonge kinderen met hun ouders samen te laten genieten van muziek. Met diverse muziekstijlen, originele melodieën en invloeden van jazz, pop en kleinkunst, laat ik kinderen naast pannenkoeken ook de olijven en sardientjes in de muziek proeven." Naast de muziek van Ageeth de Haan op Spotify zijn zes van haar albums in prentenboeken uitgegeven door uitgeverij Gottmer. Hierbij werkte Ageeth samen met bekende illustratoren als Noëlle Smit, Geertje Aalders en Ruth Hengeveld. In totaal heeft Ageeth de Haan 200 tracks op Spotify en andere muziekplatforms staan.


Ageeth de Haan is ambassadeur van WWF-Rangers. Sinds vorig jaar zit ze bij het label Warner Music.


Kerstliedjes voor kinderen: de herdertjes lagen bij nachte, is hier te beluisteren


0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page