top of page

Eerste Hallo-Holland-programma in China met zeven Nederlandse Jeugdtheatermakers

Bijgewerkt op: 8 sep. 2020

Jeugdtheatervoorstelling Het Astronautje in première in China

Zeven Nederlandse jeugdtheatermakers spelen tot half januari hun voorstellingen voor Chinese kinderen en Chinese programmeurs. De voorstellingen vinden plaats in vier verschillende steden: Chengdu, Shanghai, Beijing en Suzhou. De voorstellingen zijn geïntegreerd in de eerste editie van het Chinese ‘Hallo-Holland’-programma. Een van de voorstellingen is Het Astronautje, een theatrale vertaling door Klein Amsterdam Producties van André Kuipers' boek: André het Astronautje. In Nederland is deze voorstelling vanaf september 2020 te zien in de theaters.


Naast de nieuwe voorstelling Het Astronautje van Klein Amsterdam Producties, zijn ook de volgende voorstellingen te zien in China komende weken:


  • BE Mozart, een interactieve muzikale voorstelling waarin elk kind zich Mozart waant.

  • Over een kleine mol, een hilarische voorstelling over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

  • Ei met een Staartje, een virtuoos poppenspel door Ila van der Pouw.

  • Klein Zwanenmeer, een voorstelling die in Xian al eerder de harten van het Chinese publiek veroverde, door Magnus & Co .

  • Kluizelaar, een internationaal bekroonde voorstelling van Simone de Jong. 

  • Geel, een muzikaal mimespel voor de allerkleinsten door 2-ater Producties & Mime Wave.

Het Hallo-Holland-programma is een initiatief van Peter Lanting van Theaterbureau Vanaf2 in samenwerking met Stichting 2-Ater en het grote Chinese kindertheater Marphy’s Play House in Chengdu. De productie Geel heeft al een voorstelling gespeeld, alle voorstellingen zijn nagenoeg ongesproken. Lanting: "Culturen verschillen, maar mensen lijken erg op elkaar. Theater voor jonge kinderen is universeel. Het is bijzonder om te zien dat kinderen in China op dezelfde manier reageren en om dezelfde dingen lachen als kinderen in Europa.  De voorstelling Geel is compleet taalloos. Het is een universeel verhaal en voor iedereen te volgen. Het gaat over een wereld die compleet geel is. De mensen zijn geel, het eten is geel, alles is geel. Dan komt opeens blauw erin. Geel probeert blauw weg te jagen, maar dat lukt niet. Door gebeurtenissen worden ze vriendjes, de kleuren gaan zich mengen en zo komen er tal van nieuwe kleuren.


Christian van Eijkelenburg als 'Het Astronautje', naar het boek van André Kuipers, tijdens de voorstelling in Chengdu. Credit: Marphy's Play House
Christian van Eijkelenburg als 'Het Astronautje' tijdens de voorstelling in Chengdu. Credit: Marphy's Play House


0 opmerkingen

Comments


bottom of page