top of page

Nieuw seizoen podcast Daders

Moordenaars, terroristen en zware criminelen praten openhartig over hun gruweldaden in nieuw seizoen van AVROTROS-podcast Daders.In een nieuwe reeks van de podcast Daders, komen moordenaars, terroristen en zware criminelen aan het woord. Hoe kan een man zijn vriendin onthoofden? Waarom wil iemand zichzelf opblazen voor zijn geloof? En hoe is het mogelijk dat een drugscrimineel een rivaal kan liquideren zonder enige wroeging? In open, directe en confronterende gesprekken werpt EenVandaag-journalist Cas de Jong een blik in het brein van mensen die tot het ergste in staat zijn. Het tweede seizoen van de 6-delige serie Daders is vanaf dinsdag 6 april wekelijks te beluisteren via ieders favoriete podcast app en radio1.nl/podcasts.


Elke week verschijnt er één aflevering waarin een levensverhaal centraal staat. In de eerste podcast-aflevering van daders gaat Cas het gesprek aan met Mike (39). Hij vertelt hoe hij in hun slaapkamer zijn vriendin op gruwelijke wijze om het leven bracht. "Ik ben naar de keuken gelopen, heb een mes gepakt en toen heb ik haar strot doorgesneden. De vrouw waarvan ik heel veel hield, heb ik vermoord. Ik begrijp nog steeds niet waarom ik dat gedaan heb."


"Als iemand mij kwaad doet, gaat hij eraan."

Ook voormalig drugscrimineel Daniel (56) bleek tot het ergste in staat te zijn toen hij meedraaide in de top van de georganiseerde misdaad in Nederland. Openhartig spreekt hij over meerdere liquidaties waar hij bij betrokken was. "Als iemand mij kwaad heeft gedaan of mij extreem gegriefd heeft, dan zijn er geen grenzen, Op zo'n moment staat voor mij als een paal boven water dat zo iemand eraan gaat. Klaar, dat is al lang besloten."


De ex-crimineel had er nooit twijfels over of hij er toe in staat is om iemand te doden."Ik geloof dat iedereen tot alles in staat is. Bij mij ligt de grens om naar een vuurwapen te grijpen wel lager. Ik vind in principe een mensenleven niks waard, alleen van de mensen die ik de moeite waard vind. Misschien is dat wel de ware psychopaat in mij."


Sterven als martelaar

Ex-terrorist Jason had juist helemaal niets met geweld toen hij als radicale moslim een handgranaat richting een arrestatieteam gooide in het Haagse Laakkwartier. Hij was er volledig van overtuigd dat hij daar zou sterven als martelaar."We wilden geen zwakte tonen aan de ongelovigen. Ik stak op een gegeven moment mijn hoofd uit het raam. En riep uitdagend: Schiet dan, schiet. Ik hoopte echt op een kogel, dan zou ik in het paradijs komen.”


Naast Mike, Daniel en Jason komen drie andere criminelen aan het woord. Ripdealer Eric (50) die met nietsontziend geweld criminelen onder druk zette om geld te incasseren, Nina (48) die als enige vrouw opereerde in de leiding van een drugssyndicaat waar miljoenen in omgingen - en de Vincent van Gogh-rover Okkie (49). Hij vertelt over zijn criminele leven en zijn innige banden met kopstukken uit de Nederlandse drugsmaffia


Vervolg op succes Daders 1

Het eerste seizoen van Daders eindigde op nummer 6 van best beluisterde podcasts bij Spotify in 2020. Ook wist de truecrime-serie de magische grens van 1 miljoen unieke luisteraars te breken.

Daders is een podcast van AVROTROS en NPO Radio 1, vanaf dinsdag 6 april wekelijks te beluisteren via je favoriete podcast app en radio1.nl/podcasts

0 opmerkingen

Comments


bottom of page