top of page

Jet Berkhout in podcast op zoek naar Ennio Morricone


Wie kent niet de onheilspellende mondharmonicaklanken uit Once Upon A Time In The West? De soundtrack van deze western is geschreven door de wereldberoemde componist Ennio Morricone. Wanneer AVROTROS presentator Jet Berkhout ontdekt dat hij tot op zijn negentigste nog door Europa toerde om concerten met zijn eigen muziek te dirigeren, wil ze meer over Morricone weten.


In de zesdelige podcast van AVROTROS en NPO Radio 4 Alle wegen leiden naar Morricone neemt Berkhout de luisteraar mee in haar zoektocht naar deze levende legende, die elk jaar hoog in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 staat. Wat drijft iemand die ogenschijnlijk introvert en schuw is om zo lang door te gaan? Liefde voor zijn vak? Eerzucht? Geld? Berkhout zoekt hardcore-fans op, musici die onder Morricone speelden, collega filmcomponisten, critici en Morricones zoon. Tussen de bedrijven door leert ze verwoed Italiaans zodat ze haar vragen hopelijk aan de maestro zelf kan stellen. De zoektocht van Berkhout naar Morricone is te beluisteren in de podcast Alle wegen leiden naar Morricone, vanaf vrijdag 31 januari via https://www.nporadio4.nl/podcasts/ en de bekende podcastplatforms te beluisteren.


NPO Radio 4 Filmmuziekweek De podcast van Jet Berkhout is onderdeel van de NPO Radio 4 Filmmuziekweek, die op maandag 3 februari begint. Tijdens de week is in alle programma’s de mooiste muziek voor het witte doek te horen. Daarnaast staat elke dag een bepaalde soundtrack centraal, zoals de muziek van de films Ben Hur (uit 1959), Edward Scissorhands (1990) en Joker (2019). De tv-zender NPO 2 extra heeft tijdens de Filmmuziekweek elke avond aandacht voor filmmuziek met portretten, documentaires en concertregistraties. Zie https://www.npostart.nl/live/npo-2-extra.


Top 40 Afsluiter van de week vormt op vrijdag 7 februari de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40, tevens gepresenteerd door onder andere Jet Berkhout.  De lijst wordt samengesteld door de luisteraars, die vanaf zondag 26 januari een week lang via https://www.nporadio4.nl/filmmuziek kunnen stemmen op de mooiste filmmuziek. De Filmmuziek Top 40 wordt op vrijdag 7 februari van 12.00 tot 17.00 uur uitgezonden op NPO Radio 4. De presentatie is in handen van Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor.
0 opmerkingen

Comments


bottom of page