top of page

Zo ziet Dikkie Dik eruit in de eerste bioscoopfilm

Eerste beelden van film Dikkie Dik en de verdwenen knuffel: vanaf 19 juni in de bioscoop


Dikkie Dik zoals hij eruit ziet in zijn allereerste bioscoopfilm. © In The Air

Dikkie Dik, wie kent hem niet? De droom van schrijver/producent Burny Bos en vele peuters en kleuters komt deze zomer uit met de bioscooprelease van Dikkie Dik en de verdwenen knuffel. De releasedatum van de eerste bioscoopfilm van Nederlands meest geliefde kater is nu bekend: vanaf 19 juni is de film te zien in de bioscoop. De oranje kat die 45 jaar geleden de Nederlandse huiskamers in kwam via Sesamstraat - en onverminderd geliefd is bij kinderen en (groot)ouders - ziet er vertrouwd uit in de bioscoopfilm. Dat is te zien op de eerste stills en de teasertrailer die filmdistributeur In The Air en producenten BosBros en Phanta Animation zojuist hebben gedeeld.


Jet Boeke, schrijver en illustrator van de Dikkie Dik-boeken, is verheugd over hoe haar creatie deze zomer schittert op het grote doek: "De wereld van Dikkie Dik is herkenbaar en speels. Ik ben trots op het creatieve team, met wie het ontzettend fijn samenwerken is aan deze eerste bioscoopfilm van Dikkie Dik. Een grootse film over een gewone oranje kater.”


Het eindresultaat van de film maakt Burny Bos zelf niet mee; hij overleed in december 2023. Gelukkig is zijn stem als verteller nog wel te horen in de film, zoals ook in de teaser.


Teaser Dikkie Dik en de verdwenen knuffelDikkie Dik en de verdwenen knuffel is geregisseerd door Joost van den Bosch en Erik Verkerk en gebaseerd op de populaire boeken van Jet Boeke, uitgegeven door Uitgeverij Gottmer.


Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is vanaf woensdag 19 juni te zien in bioscopen door het hele land.


Dikkie Dik zoekt knuffel Beer © In The Air


Over bioscoopfilm Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

Dikkie Dik ontdekt tot zijn grote schrik dat Beer, zijn allerliefste knuffel, plotseling verdwenen is. Gelukkig komt Dikkie Dik's vriendinnetje Poes Muis te hulp, want zonder Beer kan hij niet slapen. Ze slaan de pootjes ineen en starten een vrolijke zoektocht vol avonturen. Een doodgewoon bed verandert in een heuse trampoline en buiten op de waslijn kun je balanceren als een echte circusartiest. Samen ontdekken ze nieuwe plekken zoals het weiland en het strand en onderweg ontmoeten ze andere dieren, die ze nog nooit eerder hebben gezien. Na een dag vol pret en avonturen komt alles gelukkig weer op zijn pootjes terecht. Ze hebben niet alleen Beer gevonden, maar ook vele nieuwe vrienden gemaakt.


Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is een doe, roep en dans mee film, geïnspireerd op de populaire boeken van Jet Boeke, met liedjes gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom. Schrijver en verteller Burny Bos neemt (groot)ouders en kinderen mee op de spannende zoektocht van Dikkie Dik naar zijn verdwenen knuffel Beer.


Dikkie Dik en Poes Muis zoals ze eruit zien in de allereerste bioscoopfilm van Dikkie Dik. © In The Air


Dikkie Dik en Poes Muis. Komt alles toch weer op zijn pootjes terecht? © In The Air

0 opmerkingen

Comments


bottom of page