top of page

Titelsong Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel gezongen door Burny Bos

Mike Boddé en Johan Hoogeboom componeerden muziek voor eerste bioscoopfilm Dikkie Dik

De liedjes van Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel


Voor de bioscoopfilm Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel, de allereerste bioscoopfilm van de bekende oranje kat, componeerden Mike Boddé en Johan Hoogeboom de muziek. Het is een 'doe, roep en dans mee' film, met dertien vrolijke liedjes. De titelsong heet ‘Dikkie Dik’, dit nummer is ook te horen onder de trailer van de film. De liedjes in de film zijn bijna allemaal gezongen door schrijver en producent Burny Bos. Alle dertien nummers uit Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel zijn vanaf nu te beluisteren op Spotify en andere streamingsdiensten. De film is vanaf woensdag 19 juni te zien in de bioscoop.


Mike Boddé over titelsong 'Dikkie Dik':Het liedje begint met het roepen naar de poes om weer thuis te komen. Ik denk dat poezen zich zeker in deze film zullen herkennen. Voor veel liedjes moet je hard ploeteren, voor andere iets minder. Dit liedje viel gewoon uit de wolken recht in ons hoofd, en de melodie volgt de manier waarop je het zou zeggen. Sommige noten blijven erg lang hangen in je hoofd.”


Burny Bos

Burny Bos is ook te horen als verteller van de film. De bekende filmproducent en schrijver heeft grote jeugdfilms op zijn naam, zoals Minoes en Abeltje. Hij overleed in december vorig jaar, voordat de film af was.


De geluiden van Dikkie Dik en Poes Muis zijn ingemiauwt door echte katten. Ook zijn kinderen te horen in de film, om de jonge bioscoopbezoekers te enthousiasmeren Dikkie Dik te helpen in zijn zoektocht naar zijn knuffel en om gezellig mee te zingen en te dansen met de nummers van Johan Hoogeboom en Mike Boddé.


Op dikkiedikdefilm.nl zijn twee dansinstructievideo's te vinden voor de titelsong 'Dikkie Dik' en voor het liedje 'Rodeo', ook is er een kleurplaat te downloaden voor de nodigen voorpret en een overzicht van bioscopen door het hele land waar de film te zien is.Trailer Dikkie DIk en de Verdwenen Knuffel


Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is geproduceerd door Petra Goedings en Jolande Junte van Phanta Animation (animatietak Phanta Film) en Burny Bos en Linda Snoep (BosBros). De film is geregisseerd door Joost van den Bosch en Erik Verkerk en gebaseerd op de populaire boeken van Jet Boeke, uitgegeven door Uitgeverij Gottmer.


Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is vanaf woensdag 19 juni te zien in bioscopen door het hele land.


Over bioscoopfilm Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel

Dikkie Dik ontdekt tot zijn grote schrik dat Beer, zijn allerliefste knuffel, plotseling verdwenen is. Gelukkig komt Dikkie Dik's vriendinnetje Poes Muis te hulp, want zonder Beer kan hij niet slapen. Ze slaan de pootjes ineen en starten een vrolijke zoektocht vol avonturen. Een doodgewoon bed verandert in een heuse trampoline en buiten op de waslijn kun je balanceren als een echte circusartiest. Samen ontdekken ze nieuwe plekken zoals het weiland en het strand en onderweg ontmoeten ze andere dieren, die ze nog nooit eerder hebben gezien. Na een dag vol pret en avonturen komt alles gelukkig weer op zijn pootjes terecht. Ze hebben niet alleen Beer gevonden, maar ook vele nieuwe vrienden gemaakt.


Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is een doe, roep en dans mee film, geïnspireerd op de populaire boeken van Jet Boeke, met liedjes gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom. Schrijver en verteller Burny Bos neemt (groot)ouders en kinderen mee op de spannende zoektocht van Dikkie Dik naar zijn verdwenen knuffel Beer.


Dikkie Dik en poes Muis wanen zich in het circus © Phanta Animation / Jet Boeke Dikkie Dik zoekt knuffel Beer © Phanta Animation / Jet Boeke


0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page