top of page

Theatermaker Mark Haayema schrijft vanuit ziektebed gedichtenbundel Word maar beter


Ziek zijn is voor niemand leuk. Niet voor kinderen, voor ouders en ook niet voor kinderboekenschrijver en theatermaker Mark Haayema. Geïnspireerd door zijn eigen ziekte brengt Haayema een mooie gedichtenbundel uit. In het 25 pagina’s tellende boek Word maar beter staan 19 gedichtjes met tekeningen van Fiep Westendorp. Ideaal als originele vervanger van een beterschapskaartje, maar ook om kinderen uit te leggen wat ziek zijn is en hier op een luchtige manier mee om te gaan. Word maar beter is vanaf nu verkrijgbaar, de royalties van Haayema gaan naar het Prinses Maxima Centrum. Tevens is er een bedrijvenactie waarbij organisaties boeken kunnen doneren aan ziekenhuizen. Inmiddels staat de teller al op ruim 4.000 boeken.


Voor Mark Haayema was 2020 een jaar met verschillende fysieke tegenslagen. Na corona en een hernia kreeg hij ook nog kanker gediagnosticeerd. Hij werd overspoeld met kaartjes waarop teksten zoals “hou je taai” en “zet ‘m op” stonden. Maar wat betekent dat nou eigenlijk, je taai houden? En wat zet je dan op? Hij vond het tijd voor iets anders, iets vrolijkers! Dit inspireerde hem voor het schrijven van Word maar beter.


Over Mark Haayema Mark Haayema is geen onbekende in de (jeugd)theater-en boekenwereld, hij is onder andere bekend van zijn kinderboek Muk, de avonturen van een dalmatiër. Daarnaast maakt hij verschillende jeugdtheatervoorstellingen, zoals 1, 2, 4 Poppetje van Papier (ook bekend van o.a. Holland’s Got Talent) en muziek voor Kinderen voor Kinderen. Mark is een creatieve man die altijd stilstaat bij de de waarrommen van het leven en nieuwe dingen verzint zoals kinderen dat ook doen.


Mark Haayema, werkend aan Word maar beter vanuit zijn ziektebed0 opmerkingen

Comments


bottom of page