top of page

Nieuw album Ageeth de Haan is ode aan Nederland

Kleur is vijftiende album en in verfrissende bossanovasfeer

15 albums, 37 miljoen streams en eind 2020 een record van 1 miljoen streams op één dag. Ageeth de Haan is een begrip in de Nederlandse kindermuziekscene en komt vandaag met haar vijftiende album: Kleur. In acht gloednieuwe nummers, gekenmerkt door kleuren, staan verschillende thema’s centraal waaronder de natuur, vrijheid en mensen. Het album in latinstijl is gemaakt voor ouders met jonge kinderen en is voor het hele gezin fijn om naar te luisteren.

Kleur is het eerste album met nieuwe muziek van De Haan, sinds haar burn-out. Het is een eerbetoon aan Nederland geworden aan de hand van kleuren. Zo staat Groen voor de natuur; de bomen, het gras, en Oranje omvat alles rondom ons eigen mooie (Neder)land; de vrijheid, de mensen. Ageeth zingt: “Mama en mama, ze horen bij mij. Twee mama’s houden van, alles kan. Want ik woon in Nederland.” En met het liedje Bruin wil Ageeth huidskleur bespreekbaar maken voor kinderen. Een ode aan de donkere huid: "Jouw huid zo prachtig bruin”.

Onder haar vele fans bevinden zich ook veel bekende vaders en moeders, waaronder Arie Boomsma: “Ageeth de Haan maakt liedjes voor kinderen die voor volwassenen ook leuk zijn. Met échte muziek en een fijne stem. Wij zijn fan hier thuis, we kennen alle nummers uit ons hoofd. Dit nieuwe album is ook weer zo ontzettend leuk!“ De Haan: “Kleur is een ritmisch album geworden, met grappige, dromerige liedteksten, soms ook met maatschappelijke thema's die niet moraliserend langsfladderen. Door de combinatie van bossanova en pop ontstaat er een geheel nieuwe stijl. In mijn teksten ben ik heel vrij en improviserend te werk gegaan. De teksten zijn ontstaan vanuit een eerste associatie. Een ode aan Nederland en het leven dichtbij.” Het album is geproduceerd en gearrangeerd door Thijs Borsten. Ageeth wordt op het album begeleid door de Braziliaanse Breno Viricimo op gitaar, Udo Demandt op percussie en Thijs Borsten op piano.

Over Ageeth de Haan Zangeres, lied- en tekstschrijver Ageeth de Haan is in Nederland een van de meest beluisterde artiesten van ouders met jonge kinderen. Haar lijsten op Spotify kun je volgens ouders de hele dag horen. Haar prettige, ontspannen muziek brengt een fijne sfeer in huis, in de auto of op school. Op Spotify en andere digitale platforms zijn inmiddels 15 albums van Ageeth de Haan te beluisteren. Op Spotify luisteren er gemiddeld 70.000 unieke luisteraars per maand, oplopend tot 240.000 in de populaire decembermaand. Hiermee is Ageeth de Haan een begrip in de Nederlandse kindermuziekscene.
0 opmerkingen

Comments


bottom of page