top of page

KERWIN, een driedelige documentaire 40 jaar na zijn dood


Kerwin Lucas Purly Lucas


KERWIN, exclusief op NPO Start vanaf 12 december


In de driedelige documentaireserie KERWIN blikt NTR terug op de tragische dood van de 15-jarige Antilliaanse jongen Kerwin, die in de nacht van 20 op 21 augustus 1983 in Amsterdam op straat werd doodgestoken door een jonge skinhead. Kerwin Duinmeijer, wiens echte naam Kerwin Lucas is, werd hierdoor ongewild het icoon van racistisch geweld. De serie is een gedetailleerde reconstructie van een gruwelijke moord en de gigantische impact van zijn dood op velen, zoals Kerwin’s jongere broer Purly Lucas en pleegzus Nicoline Duinmeijer. De drieluik KERWIN is vanaf dinsdag 12 december in zijn volledigheid te zien op NPO Start.

 

Purly Lucas blikt 40 jaar na dato terug op de moord op zijn broer Kerwin. Purly neemt ons mee naar zijn vroege jeugd en het moment dat hij samen met zijn grote broer en hun moeder vanuit Curaçao naar Amsterdam verhuisden. Hier raakte Kerwin innig bevriend met buurjongen Eric Duinmeijer. Kerwin bracht veel tijd door bij de familie Duinmeijer. Purly bezoekt zijn vader op Curaçao, die nooit eerder met hem over het grote verlies van zijn zoon heeft gesproken. En hij keert terug naar het huis en de tuin van de familie Duinmeijer, waar de deuren altijd voor de broers openstonden.

 

In KERWIN wordt gesproken met vrienden van Kerwin, oud-politierechercheurs en de ambulancebroeder die Kerwin meenam naar het ziekenhuis. Door deze gesprekken en de unieke privé-filmbeelden uit het archief van de familie Duinmeijer, krijgen we een goed beeld van de vrolijke, onbevangen, stoere Kerwin en van het Amsterdam in de jaren 80.


Purly Lucas in gesprek met zijn vader op Curaçao.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page