top of page

Een kaarsje voor Tanja Groen bij MAX

Speciale uitzending bij MAX en landelijke actie om kaarsjes te branden voor Tanja Groen én Peter R. de Vries

De kaarsentafel in Maastricht


Maandag 20 december - Donderdag 23 december zendt MAX een nieuwe documentaire uit over Tanja Groen: Een kaarsje voor Tanja Groen. Het is inmiddels 28 jaar geleden dat de 18-jarige studente spoorloos verdween in Maastricht. Dit jaar kreeg het onderzoek naar haar verdwijning een nieuwe impuls dankzij Peter R. de Vries. Hij richtte in juni speciaal hiervoor Stichting De Gouden Tip op. In de documentaire Een kaarsje voor Tanja Groen staat de herdenking van Tanja centraal en wordt ook stilgestaan bij het overlijden van Peter R. de Vries. Op de website eenkaarsjevoortanjagroen.nl kan iedereen die een kaarsje wil branden voor Tanja en voor Peter dit online delen, zodat we samen herdenken. Een kaarsje voor Tanja Groen is donderdag 23 december om 21.40 uur te zien bij MAX op NPO 1.


Naast een moment van herdenken, wordt in de documentaire ook een nieuwe poging gewaagd om de verdwijning alsnog op te lossen door middel van de gouden tip.


Één miljoen euro Nadat De Vries in juli werd neergeschoten, zamelde de stichting de beoogde beloning in met hulp van de televisieactie Breng Tanja Thuis in een speciale uitzending van Tijd voor MAX. De beloning van één miljoen euro is door de Nederlandse bevolking bijeengebracht. Twee dagen na deze uitzending overleed de misdaadverslaggever aan zijn verwondingen.


Veel mensen en instanties werkten mee aan Een kaarsje voor Tanja Groen, waaronder Corrie en Adrie Groen (de ouders van Tanja), Kelly de Vries (de dochter van Peter R. en tevens de nieuwe voorzitter van Stichting De Gouden Tip) en politie en justitie in Limburg. In de rooms-katholieke kerk in Schagen werd een speciale herdenkingsbijeenkomst georganiseerd voor familie, vrienden en andere bekenden van Tanja, zoals haar schooljuf en een hartsvriendinnetje. Daarbij werden meer dan duizend kaarsjes voor haar, en voor Peter R. de Vries, aangestoken. Trijntje Oosterhuis zong een kerstlied voor de familie Groen. Ook brengen Corrie en Adrie Groen in de documentaire een emotioneel bezoek aan de ouders van Nicky Verstappen in Limburg, met wie zij het verlies van hun kinderen én hun steunpilaar Peter R. de Vries delen.


Simon Vuyk, documentairemaker en vertrouwenspersoon van de familie Groen: “De verdwijning van Tanja en de moord op Peter R. de Vries hebben dit jaar in ons land een enorme saamhorigheid tegen geweld zichtbaar gemaakt. Daarom is het belangrijk om de gebeurtenissen aan het eind van het jaar ook samen te herdenken en te trachten het mysterie na 28 jaar alsnog, samen, op te lossen."


Samen met iedereen die Tanja Groen en haar familie een warm hart toedraagt brandt MAX graag een kaarsje op www.eenkaarsjevoortanjagroen.nl


Mensen met de gouden tip in de verdwijningszaak Tanja Groen kunnen deze doorgeven via: tip@stichtingdegoudentip.nl.


Een kaarsje voor Tanja Groen Donderdag 23 december om 21.40 uur op NPO 1 MAXvandaag.nl

0 opmerkingen

Comments


bottom of page