top of page

Donald Duck lanceert app in samenwerking met 500 jonge DuckDenkers


Ferdi Felderhof Donald Duck
Hoofdredacteur Ferdi Felderhof met 'eipad' en DuckDenkers. Credits: DPG Media Magazines / Michel Schnater

Heel Duckstad staat in de startblokken. Donald poetst zijn eiPad alvast op, Willie Wortel draait de laatste boutjes aan en de neefjes zitten klaar met hun Eendroid-telefoon. Vandaag lanceert Donald Duck Weekblad een gloednieuwe app. Vanaf nu kunnen lezers altijd en overal onbeperkt ‘Donald Ducken’, naast het wekelijkse moment waarop het vrolijkste weekblad van Nederland op je deurmat valt.


De Donald Duck app bevat niet alleen de nieuwste editie van de Donald Duck, maar ook meer dan 1.000 verhalen, moppen en extra strips zoals ‘Mickey lost 't op’. In de app blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit Duckstad en er zijn elke dag nieuwe strips te vinden. Daarmee staat de app garant voor nóg meer leesplezier, ook als de papieren Duck een keer niet bij de hand is. Met al die verhalen raak je nooit meer uitgelezen!


Ferdi Felderhof, hoofdredacteur van het vrolijke weekblad: “Ook Donald Duck gaat met zijn tijd mee. We praten continu met onze trouwe fans: de DuckDenkers. Over strips, over nieuwe uitgaven en nu dus over onze nieuwe app. Hun wens is om altijd en overal te kunnen Donald Ducken. Tijdens de gezamenlijke ontwikkeling bleek bijvoorbeeld dat het lezen op een eiPhone of Eendroid-telefoon per stripplaatje fijner is dan het lezen van een volledige pagina. Zo maakten we Donald Ducken nóg leuker, waar je ook bent! Digitaal lees je Donald Duck nu net zo fijn als op papier.”

Brecht (10 jaar), DuckDenker, over de nieuwe app: “Een app waarin je heel veel kan doen, je kan strips lezen, de moppentrommel lezen en nog veel meer. Ik vind het dus een hele goede app."


Donald Duck, bijna 70 jaar een begrip in elk gezin

Al bijna 70 jaar lezen vier generaties de doldwaze avonturen van Donald, Katrien, oom Dagobert, de neefjes, Willie Wortel en alle andere Duckstadbewoners. Kinderen genieten, net als hun ouders dat vroeger deden (en dat nog steeds doen), van de vrolijke wereld van Donald Duck. Of het gaat om lezen, leren of spelen: met Donald Duck is alles leuker. Diverse onderwerpen komen aan bod, waarbij ‘fun’ altijd vooropstaat en ‘leren’ een natuurlijk gevolg is.
Hoofdredacteur Ferdi Felderhof, credits: DPG Media Magazines / Michel Schnater


0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page