top of page

Danny Ghosen met nieuwe serie bij NTR op NPO 2


Danny Ghosen in Tunesië voor Danny ter Plekke


Danny ter plekke in Tunesië en De Westelijke Jordaanoever

 

Danny Ghosen, die eerder voor NTR onder andere Danny op straat en Danny in Arabistan maakte, is terug bij de omroep met een nieuwe serie. Met zijn nieuwe programma Danny ter plekke reist hij op stel en sprong naar een plek in de wereld waar een conflict opvlamt, of een ernstig probleem speelt. Hij neemt de situatie in het land onder de loep en gaat in gesprek met de mensen die er door geraakt worden.  In de twee afleveringen, op maandag 11 en maandag 18 december op NPO 2, reist Danny Ghosen naar Tunesië en De Westelijke Jordaanoever.


Tunesië: land van de mislukte migratiedeal

(maandag 11 december, 23.15 uur bij NTR op NPO 2)

Op maandag 11 december is Danny Ghosen ter plekke in Tunesië. Na de Arabische Lente het land van hoop. De democratische belofte, een voorbeeld voor de hele Arabische wereld. Nu is het een paria geworden: langzamerhand weer terug naar dictatuur en het wereldknooppunt van mensensmokkel. De Tunesiërs willen zelf ook weg, maar ze zijn niet welkom in Europa, want Tunesië is een zogenaamd veilig land. De EU sloot juist een deal met de omstreden president Kais Saied om de vluchtelingen te stoppen. Wat betekent dat voor de mensen die weg willen, maar niet weg kunnen? Jongeren nemen in wanhoop de boot naar Europa, op zoek naar een betere toekomst. Velen verdrinken in de Middellandse Zee of zijn nog steeds spoorloos. Het is niet alleen de economische malaise of de torenhoge werkloosheid die jongeren wegjaagt. Ook het zand van de oprukkende Sahara bedelft huizen en dorpen.

 

 De Westelijke Jordaanoever: land in een land

(maandag 18 december, 23.15 uur bij NTR op NPO 2)

Op maandag 18 december is Danny Ghosen ter plekke in De Westelijke Jordaanoever. Met alle ogen gericht op Gaza, vraagt hij zich af hoe het de inwoners vergaat nu de spanningen ook daar steeds hoger oplopen tussen de Palestijnen en de Joodse kolonisten. Danny spreekt Palestijnen en Israëliërs over het escalerende geweld, de verloren hoop op een twee-staten oplossing, en wat het betekent om te leven met strijd. Hoe moet het verder?Uitzending: Danny ter plekke  is op maandag 11 en 18 december om 23.15 uur te zien bij NTR op NPO 2. Ook op  NPO Start en NPO Start YouTube.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page