top of page

Anansi de spin rukt op: het eeuwenoude sprookje uit Afrika is deze zomer in theaters te zien

Bijgewerkt op: 12 jul. 2023


Een prentenboekenreeks, een animatieserie op Zappelin (KRO-NCRV), een bioscoopfilm in de maak, Anansi is ook een vast onderdeel in de tentoonstelling Sabi Suriname in het tropenmuseum junior én vanaf deze zomer schittert Anansi de spin ook in het theater met 'Anansi de spin - sterker dan Olifant'. Kortom: Anansi rukt op. Mensen met spinnenangst hoeven niet bang te zijn, Anansi is juist een hele slimme, ondeugende en grappige spin. Bekend van sprookjes die al eeuwenlang van generatie op generatie worden verteld in Caribische en West-Afrikaanse gebieden. Kinderboekenschrijver Iven Cudogham heeft de Anansi-verhalen in een nieuw jasje gestoken, passend in de tijd van nu. ‘Anansi de spin - Sterker dan de Olifant’ is een theatervoorstelling voor de hele familie, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Rogier Komproe - die in de tv-serie de stem van Anansi is-, kruipt opnieuw in de huid van de slimme spin, afwisselend met Juliann Ubbergen. Actrice Abke Bruins speelt een heleboel vriendjes van Anansi.


'Anansi de spin - Sterker dan de Olifant' gaat op zondag 16 juli in première in het Bijlmer Parktheater als onderdeel van het Kwaku Summer Festival. Vanaf oktober is de voorstelling van Anansi te zien bij verschillende theaters door het hele land.Over de voorstelling ‘Anansi de spin - Sterker dan de Olifant’

'Anansi de spin - Sterker dan Olifant' is een wonderlijke, muzikale theatervoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. De eeuwenoude verteltraditie van de verhalen van Anansi staat centraal.

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten.

Met een ingenieus decor en tropische muziek wordt groot en klein het verhaal ingezogen. Het decor verandert speels van Olifant naar Walvis en van uitgestrekt woud naar het huis van Anansi, waar hij op sluwe wijze zorgt dat hij alle bananen krijgt en niets hoeft te delen. Maar of dat hem lukt…?


De voorstelling 'Anansi de spin - Sterker dan Olifant - is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham.De voorstelling is een productie van Vanaf2 producties, onderdeel van het impresariaat Vanaf2 dat dit jaar haar 25-jarig.jubileum viert.


‘Anansi de spin, sterker dan de Olifant’ is vanaf deze zomer in verschillende theaters door Nederland te zien.
Speelperiode(s): 1 juli 2023 - 30 september 2024

Discipline: poppentheater, muziektheater

Leeftijd: 4 t/m 7 jaar

Duur: 40 minuten

Spel: Abke Bruins en Rogier Komproe / Juliann Ubbergen

Regie: Noufri Bachdim

Tekst: Ayden Carlo

Muziek: Vernon Chatlein

Poppen, vormgeving en kostuums: Pluck Venema en Annelies Shakison

Concept: Iven Cudogham / Seemee B.V.Over Vanaf 2 Producties

Vanaf2 Producties is het productiehuis van impresariaat Vanaf2. Ze maken grote en kleine jeugdvoorstellingen voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar.

Vanaf2 heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van peuter- en kleutervoorstellingen in binnen-en buitenland en heeft samengewerkt met partners als het Wereld Natuur fonds (WNF) en de Fiep Westendorp Foundation. Eerdere voorstellingen van Vanaf2 Producties zijn onder andere ‘Fiep heeft haast’ en ‘Robbie & Roef’. 

Noot voor de redactie | niet voor publicatie: Neem voor meer informatie over 'Anansi de Spin - Sterker dan Olifant' en Vanaf2 contact op met:

Lot of Brands | Charlotte Landman | charlotte.landman@lotofbrands.nl | 06-55861080

0 opmerkingen

Comments


bottom of page