top of page

Ageeth de Haan brengt vernieuwende muziek voor baby’s en ouders


Nieuw album ‘Liefst de hele dag’ is vanaf nu te beluisteren via o.a. Spotify en YouTube


Ageeth de Haan met nieuwe muziek, voor baby's en ouders. Fotocredits: Maarten Corbijn


Ageeth de Haan, een bekende naam in de Nederlandse kindermuziekscene, presenteert vandaag haar nieuwste album: 'Liefst de hele dag'. Haar nieuwe album is speciaal gemaakt voor baby's en hun ouders. Ageeth licht toe: "Bij de komst van een baby zou je het liefst de wereld even willen pauzeren. De realiteit is echter vaak dat het een drukke en onrustige tijd is voor het hele gezin. Hoewel ik al jaren muziek maak voor kinderen, is dit mijn eerste album dat specifiek gericht is op baby's en kersverse ouders. De liedteksten zijn ontstaan vanuit gedachten en gevoelens voor ouders en hun pasgeborenen."


Het album 'Liefst de hele dag', met acht rustgevende nummers, is vanaf nu te beluisteren. De composities op dit album, uitgevoerd door Ageeth de Haan en gitarist Leif de Leeuw, creëren een rustgevende, harmonieuze sfeer voor de baby en het hele gezin.
De kalme muziek met dromerige soundscapes en herhalende ritmes draagt bij aan het verlagen van de hartslag van een baby, wanneer de baby onrust ervaart door de vele indrukken die bij het leven horen maar voor de baby allemaal nieuw zijn.


"Door regelmatig te ontspannen met rustgevende muziek wordt niet alleen de ontwikkeling van de baby ondersteund, maar wordt ook bijgedragen aan de emotionele band tussen de baby en de ouders blijkt uit diverse onderzoeken", aldus Ageeth de Haan.“Baby’s komen fysiologisch tot rust bij harmonieuze muziek”
- Martine van Puyvelde | Vrije Universiteit Brussel uit vakbladkraamzorg.nl


13 miljoen streams in 2023

Met 18 albums, meer dan 100.000 maandelijkse luisteraars en 13 miljoen streams in 2023, is Ageeth de Haan een begrip te noemen in de Nederlandse kindermuziekscene.

Ageeth de Haan is een “een fenomeen onder jonge kinderen, maar vooral ook onder hun ouders“, schreef De Telegraaf al in 2012.


Arie Boomsma is fan van haar muziek: “Ageeth de Haan maakt liedjes voor kinderen die voor volwassenen ook leuk zijn. Met échte muziek en een fijne stem. Wij zijn fan hier thuis, we kennen alle nummers uit ons hoofd."
0 opmerkingen

Comments


bottom of page