top of page
eOne template site.jpg

eONE 

PR, AANKOOPADVIES

Charlotte Landman werkte jarenlang voor filmdistributeur entertainment One. De onafhankelijke distributeur, voorheen RCV, werd kort nadat ze er ging werken overgenomen door het Canadese eOne. Inmiddels is eOne helaas niet meer onder deze naam actief in Nederland. En dus geen klant bij Lot of Brands. Maar de mooie filmprojecten waar aan is gewerkt verdienen toch een plekje op de website. "Want ik heb er niet alleen heel veel plezier gehad maar ook ontzettend veel geleerd!"

Charlotte: "Ik was jarenlang werkzaam als publicist op de marketingafdeling en verantwoordelijk voor het genereren van ‘vrije publiciteit’ voor de bioscoopfilms van eOne Benelux. Naast het onderhouden van contact met de Nederlandse (film)pers, hoorde het organiseren van (voor)premières en persdagen, het schrijven van synopsissen en persberichten en het regelen van interviews met acteurs ook tot de werkzaamheden.

Voordat een nieuwe film wordt uitgebracht in de bioscoop gaat er nog een heel traject aan vooraf. Om te beginnen het script. Meestal worden de rechten van een film gekocht als het nog geen film is. Ik had de eer om een van de scriptlezers te zijn, een inschatting te maken van de box office en een scriptrapport te maken. Of een viewingrapport te schrijven wanneer de film al was geproduceerd maar nog verkocht  in de Benelux. Bij deze werkzaamheden hoorden ook marketingmeetings in Cannes en American Film Market (AFM), met internationale filmbedrijven als Lions Gate, Weinstein en Focus. 

In mijn laatste jaar bij eOne als senior publicist heb ik ook diverse marketingwerkzaamheden opgepakt, waaronder een campagne op radio, tv en online voor Take this Waltz (aanrader!) en Texas Chainsaw 3D (brr, horror)."

Een greep uit de films waar aan mee werd gewerkt: Terug naar de Kust, 17 again, Coco avant Chanel, Fame, Scream 4, Sinterklaas en het Pakjes Mysterie, De Bende van Oss, Tinker Tailor Soldier Spy, Man on a Ledge, Marley en De Verbouwing.

terug naar de kust filmposter.jpg
parker filmposter.jpg
man on a ledge filmposter.jpg
take this waltz filmposter.jpg
Zambezia filmposter.jpg
coco-avant-chanel filmposter.jpg
bottom of page