top of page

Poppetje van papier krijgt eigen theatertour én is te zien in Holland's Got Talent


Het papieren poppetje maakt nieuwe vrienden in het theater. Credits Erik Franssen.

Geen woorden, alleen papier om een verhaal te vertellen. Dat is de basis van de nieuwe jeugdtheatervoorstelling 1, 2, 3, 4 Poppetje van Papier met Aniek Stokkers, Christiaan Koetsier en Dennis de Groot. Dit najaar komt de pop tot leven uit simpelweg een stuk papier en beleeft het een nieuw avontuur tijdens een theatertour door het hele land. Daarnaast maakt het poppetje ook zijn intrede in het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent bij RTL 4. De premiére van de nieuwe voorstelling vindt plaats op zondag 13 september in Theater De Krakeling, in hun nieuwe locatie in Amsterdam. Kaarten voor de voorstelling zijn vanaf nu verkrijgbaar via theaters. Op de site van Bureau Vanaf2 staat een overzicht met speeldata en locaties waar het Poppetje te zien is. 


Wat kun je allemaal met papier? Als je je fantasie de vrije loop laat een hele hoop. “Na het zien van deze voorstelling is papier nooit meer gewoon papier, want je kunt ervan houden, om huilen, van schrikken en het kan je meenemen naar een wereld die er nog niet was”, zegt regisseur en scriptschrijver Mark Haayema. 


In de nieuwe voorstelling is te zien hoe het poppetje op zoek gaat naar een vriendje om mee te spelen. Het poppetje vindt een mooie witte ballon, wordt gered door een zeemeermin en ziet de prachtigste wezens voorbij komen. 1, 2, 3, 4, Poppetje van Papier prikkelt de fantasie en kinderen gaan volledig mee in het verhaal. Na afloop krijgt iedereen een velletje papier mee naar huis. Of is het een vogel?


Holland’s Got Talent

1, 2, 3, 4 Poppetje van Papier is aanstaande zaterdag 12 september om 20.00 uur te zien in Holland’s Got Talent bij RTL 4. Dan is te zien of juryleden Ali B, Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Paul de Leeuw gecharmeerd zijn van het poppetje. "Een uitgelezen kans om een breed publiek kennis te laten maken met deze vorm van theater", aldus Haayema.


In 2015 leerde het grote publiek het poppetje al kennen door het tv-programma Popster. De jury, bestaande uit onder andere Georgina Verbaan, was toen erg onder de indruk en de papieren pop wist het zelfs te schoppen tot de finale. 


1, 2, 3, 4, Poppetje van Papier:  v.l.n.r. Dennis de Groot, papieren pop, Christiaan Koetsier en Aniek Stokkers.
v.l.n.r. Dennis de Groot, papieren pop, Christiaan Koetsier en Aniek Stokkers.


2-ater producties en De Grote Haay 1, 2, 3, 4 Poppetje van papier is een co-productie van 2-ater producties en De Grote Haay. 2-ater producties maakt al ruim 10 jaar peuter- en kleutertheater. Zoals afgelopen seizoen Dikkie Dik & Ik, Fiep Heeft Haast en familiefestival KLEURRIJK. De Grote Haay is opgericht door artistiek leider Mark Haayema. Mark schrijft kinderboeken, maakt jeugdtheater, is regisseur, poppenspeler en maakt liedteksten. Andere producties van De Grote Haay zijn het Veterstrikconcert en De Vriendelijke Draak. 

Commentaires


bottom of page